Miten kotitalouden tekstejä luetaan? – 3

Ruoanlaitossa tekemisen tapa määritellään verbin valinnalla. Tunneilla opetellaan erilaisia tekemisen tapoja. Keitä tarkoittaa eri asiaa kuin kiehauta, pyörittele tarkoittaa eri asiaa kuin vaivaa. Näihin kannattaa kiinnittää huomiota. Ruokaohjeissa ja ainesluettelossa ei aina käytetä samoja sanoja. Ohjeissa aineista voidaan käyttää pelkkää yläkäsitettä: esimerkiksi rasva tarkoittaa niitä rasvoja (esimerkiksi ruokaöljyä), jotka on mainittu ainesluettelossa, jauhot taas kaikkia niitä jauhoja, jotka on mainittu ainesluettelossa. Valmistusohjeissa kerrotaan myös, millä tavalla tai välineellä valmistus tehdään: puuhaarukalla, uunin keskitasolla, sauvasekoittimella, kattilaan. Tapa ilmoitetaan usein -lla/-llä-muodossa eli adessiivilla.  Ruoan kypsennysaikakin kerrotaan.